Jyväskylä on aktiivinen tapahtumakaupunki. Varsinkin kesäaikaan erilaiset ulkoilmatapahtumat ovat tärkeä osa kaupunkimme kulttuuritarjontaa.

Osana ohjelmistoaan on Jyväskylän Kesä tarjonnut jo vuosikymmenet monen ikäisille kaupunkilaisille musiikkia.

Viime vuosina Lutakkoon on syntynyt kesäinen kevyen musiikin esityskeskus erilaisine tapahtumineen.

Koronasta huolimatta tänäkin kesänä tapahtumat pystyttiin järjestämään ja väkeä riitti.

YKSI LAJITYYPPI tästä tarjonnasta ihme kyllä puuttuu, nimittäin klassinen musiikki laajasti ymmärrettynä.

Kaupungissa on erinomainen, mainetta ulkomaita myöten niittänyt sinfoniaorkesteri, useita muita orkesterikokoonpanoja, monia kansainvälisesti palkittuja kuoroja ja joka toinen vuosi omin voimin tuotettua oopperaa.

Miksi emme kuule heitä ja heidän ohjelmistojaan kesäiseen aikaan?

YLEISÖSTÄ TUSKIN tulisi pulaa, ovathan esimerkiksi kaikki sinfonian konsertit loppuunmyytyjä jo hyvissä ajoin ennen konsertteja eikä oman kylän oopperaankaan lipun saaminen aina ole onnistunut.

Asiantuntemusta siis monentyyppisten klassikkokonserttien järjestämiseen olisi.

Esityspaikoistakaan ei kaupungissamme ole pulaa.

Lounaispuisto ehostuu entistä paremmaksi ja Lutakosta ja sataman alueesta on jo nyt muodostunut monenlaisten tapahtumien keskus. Siellä on myös Paviljonki palveluineen, jolloin suurenkin tapahtuman järjestäminen onnistuu.

Jyväskylän kaupunki voisi elvyttää sivistyskaupungin mainettaan selvittämällä, mitä mahdollisuuksia eri toimijoiden kanssa olisi laajentaa kesäistä musiikkitarjontaa klassiseen suuntaan.

Eila Tiainen ja Meri Lumela

Tiainen on Jyväskylän kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja (vas.), Lumela on kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja (vihr.).